Domaine Roger Champault te Crézancy en Sancerre

Het ‘avontuur’ wijnmaken begon voor de familie Champault in 1850. Met veel passie en persoonlijk engagement zijn vandaag de gebroeders Laurent en Claude Champault verantwoordelijk voor het 18 hectare grote familiedomein gelegen op het westoever van de rivier Loire in het departement Cher. De wijngaarden zijn verdeelt op de appellaties Sancerre en Menetou-Salon en zijn aangeplant met 11,5 ha Sauvignon Blanc en 7,5 ha Pinot Noir.

De familie is erg gehecht aan het land en werkt met de maximale bodembescherming. Dit resulteert in zeer complexe en typische Sauvignon Blanc wijnen en fruitige Pinot Noir wijnen die het best gekoeld gedronken kunnen worden.

Koning Heinrich de 4e zei al, dat hier de beste wijnen gedijen welke hij ooit had gedronken. En als iedereen in het rijk van deze wijn zou drinken, er geen godsdienstoorlogen meer zouden zijn. Santé! 

website: Domaine Roger Champault

In de kijker

2013, Sancerre, 'Les Pierris', Blanc

2012, Sancerre, 'Les Pierris', Rouge