Château de Lascaux te Vacquières

Het gebied van de gelijknamige appellatie Languedoc (vroeger Coteaux du Languedoc) is uitgestrekt en leunt aan tegen een heuse muur van bergen tot ongeveer 1000 meter hoogte. Een van de betere terroir’s in deze regio is die van Pic-Saint-Loup. Château de Lascaux (Lascaux betekent in dialect kalksteen) ligt in het kleine dorpje Vacquières en vindt zijn oorsprong in 1151. In 1984 nemen Isabelle en Jean-Benoît Cavalier het domein over. Sinds de jaargang 2008 is het domein overgestapt naar biologische wijnbouw (ECOCERT SA- internationale organisatie voor de controle van landbouwbedrijven, opgericht in 1991 in Frankrijk). De wijngaard, op 150 m hoogte gelegen, geniet van het mediterrane klimaat en de continentale invloeden. Over dag kan de temperatuur al snel oplopen tot 40 graden, maar de nachten zijn koel, en dit maakt het bijzonder geschikt voor de productie van wijnen met bewaarpotentiaal door de lange periode van rijping in de wijngaard.

Château de Lascaux

terug