Domaine Claudie Jobard te Rully

Rully is één van de best verkopende witte wijnen uit Bourgogne en de belangrijkste reden hiervoor is zijn uitzonderlijke prijs/plezierrelatie en bijzondere terroir waar vooral de Chardonnay druif zich zeer goed thuis voelt.

Hij verenigt alle eigenschappen die witte Bourgognes zo geliefd maken. Intense Chardonnay expressie, florale aroma’s in combinatie met veel fruit, fluweelzacht in de mond, mooie zuren, structuur en balans in een lange afdronk.

Claudie Jobard die de wijn met de paplepel binnen kreeg, haar moeder is een gevierd oenologe en papa één van de beste enters van de streek, heeft het ouderlijk domein van 8 ha nieuw leven ingeblazen.

Ze maakt Rully’s met grote precisie op kalkrijke hellingen zoals de Montagne de la Folie. 2012 is tot nog toe haar beste jaargang en verschaft instant drinkplezier.

Sinds 2011 maakt ze ook enkele rode wijnen van druiven uit zeer oude wijngaarden die van de familie van haar moeder zijn. Vooral de Pommard 2012, 1er Cru Charmots van 100 jaar oude stokken, die rijk, geconcentreerd en zeer acht is voor deze appellatie is een echte aanrader.

website: Domaine Claudie Jobard

 

In de kijker

2012 Rully, 'Montagne la Folie'

2012 Rully, 1er Cru 'Les Cloux'