PROMO: Claudie Jobard

‘Complete bargain’ waren de 2 laatste woorden onder een proefnotitie van Jancis Robinson toen ze de Rully 1er Cru ‘Les Clous’ op vat degusteerde op het domein. Momenteel zijn er in Bourgogne nog moeilijk echte koopjes te vinden maar het is een feit dat de klasse, finesse en kwaliteit in de Rully’s van Jobard zeer veel waar geven voor hun geld.

Claudie is een gediplomeerd oenoloog die meerdere jobs combineert.
Het familiebedrijf van haar vader, waar ze in actief is, kweekt reeds 60 jaar wijnplanten. Het is ook hij die in de jaren ’70 de eerste wijngaarden in Rully begint te kopen. In 2002 richt ze daarmee haar eigen domein op van 8ha. In 2011 erft ze langs moeders en grootmoederskant 1.5 ha wijngaarden in de appelaties Beaune en Pommard. De 2 dames zijn Billards van het domein Gabriel Billard waar Claudie sinds 2011 ook verantwoordelijk voor is. En dan  is ze ook nog eens meer dan 10 jaar wijnmaakster bij Remoissenet, een handelshuis dat jaarlijks 700 vaten produceert.

Haar werk bij Remoissenet, waar ze vrijwillig kiest voor een rijke en opulente stijl, om het Amerikaanse cliënteel te behagen, en op haar eigen domein waar ze de kaart trekt van finesse, frisheid en fruit is in beide gevallen verbluffend.
De precisie in vinificatie en opvoeding, de perfecte weerspiegeling van elke  ‘climat’ en het natuurlijke evenwicht in haar wijnen zijn des te indrukwekkender omdat de 2 stijlen van beide huizen bijna diametraal tegenover elkaar staan.